למביאסי מפנק: טאג'ין עוף ואצבעוני שוקולד עם פיסטוקים

    יוסי צלניקר 2 Comment on למביאסי מפנק: טאג'ין עוף ואצבעוני שוקולד עם פיסטוקים
    22:40
    06.05.24
    אבי מימרן No Comments on איתור גופתו של ליבמן הי"ד: רב המכון המשפטי מספר

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    זיתים חמימות במרינדה

    חימום עשבי תיבול ותבלינים בשמן מוציא את תמציות הטעמים שלהם , מה שהופך אותו קל לזיתים לקחת על המהות הריחנית שלהם .

    מרכיבים
    1 כף שמן זית כתית
    2 צ'יליאדום מיובש,
    1 גבעול רוזמרין חתוך לחתיכות'
    1/4 כפית זרעי שומר, מרוסקים
    1/4 כפית זרעי כוסברה מרוסקים
    2 כוסות זיתים מעורבים, שטופים ויבשים

    הוראות הכנה
    1. מחממים , צ'ילי , רוזמרין , זרעי שומר וכוסברה במחבת בינונית על אש בינונית עד שעולה הריחניות , כ -2 דקות .מנמיכים את האש, ומוסיפים את הזיתים .
    מערבבים עד שהכל מכוסה בטבלינים . חממו את הזיתים , תוך ערבוב מדי פעם כ -10 דקות .

    טאג'ין עוף

    טאג'ין הוא תבשיל מרוקאי שנעשה עם פירות יבשים ומערך של תבלינים . מתכון סיר איטי קל זה משחזר את הצלחת האקזוטית עם עוף , משמש, צימוקים ושילוב התבלינים כולל כמון , קינמון ג'ינג'ר ופלפל.

    מרכיבים
    8 ירכי עוף ללא עור (כ 1-3 / 4 £ סך הכל) ללא עצמות, לחתוך לחתיכות 1 אינץ '
    2 בצלים גדולים , חצויים ופרוסים דק
    4 גזרים גדולים , קלופים ופרוסים דק
    1/2 כוס צימוקים
    1/2 כוס משמש מיובש , קצוץ גס
    2 כוסות מרק עוף
    2 כפות רסק עגבניות
    2 כפות מיץ לימון
    2 כפות קמח
    2 כפיות מלח שום
    1 1/2 כפיות כמון טחון
    1 1/2 כפיות ג'ינג'ר טחון
    1 כפית קינמון טחון
    3/4 כפית פלפל שחור
    2 כוסות קוסקוס, מבושל
    צנוברים קלויים לקישוט אופציונאלי

    הוראות הכנה

    בסיר בישול איטי 6 – ליטר ,הניחו בשכבות עוף, בצל, גזר , צימוקים ומשמש.

    בקערה בינונית , הקציפו מרק עוף , רסק עגבניות , מיץ לימון , קמח , מלח שום , כמון , זנגביל , קינמון ופלפל שחור . וציצקו זאת מעל העוף וירקות .

    בשלו 5 שעות בחום גבוה או 8 שעות על אש נמוכה .

    הגישו עם קוסקוס מבושל . קשטו עם צנוברים קלויים לבחירתכם

    פרוסות תפוחים קלויים עם דבש תמרים

    מרכיבים
    4 תפוחי עץ קלופים ופרוסים דק
    1 כף מיץ לימון
    3 כפות סילאן
    1 כפית קינמון
    1/4 כפית הל
    1 כפית עמילן תירס
    קורט מלח
    1 כף שמן זית

    הוראות הכנה
    מחממים תנור ל 180 מעלות .
    הניחו נייר אפייה על תבנית ורססו בספרי בישול .
    ערבבו את התפוחים עם מיץ לימון , סילאן , קינמון , הל , קורנפלור ומלח בקערה עמוקה . הניחו על תבנית אפייה , זלםו מעלשל שמן זית.
    אופים 15 עד 20 דקות עד להזהבה והתפוחים רכים.

    אצבעוני שוקולד מריר עם פיסטוקים, חמוציות מיובשות ומלח ים

    מרכיבים
    200 גרם שוקולד מרייר 70% , נמס
    1/4 כוס פיסטוקים קצוצים
    1/4 כפית מלח ים
    תוספות אופציונליות: חמוציות מיובשות

    הוראות הכנה
    על מגש קטן הניחו נייר אפייה ורססו בספרי בישול. צקו את השוקולד המומס לתבנית והחליקו עם מרית לשכבה אחידה .
    פזרו פיסטוקים, מלח ים וכל תוספות אופציונליות אחרות
    קררו במקרר כ -30 דקות או עד שמתקשה לחלוטין.
    קלפו את נייר האפייה ושיברו לחתיכות. תהנו!



    2 תגובות

    מיין תגובות
    1. 2

      למביאסי שף ענק!!!!!!
      הייתי במסעדה החדשה שלו איגן מיגן ביפו בירושלים,
      מנות נדירות ומדהימות אחת אחת , קצת קטנות אבל יצאנו משם בהרגשה שהיינו במקום שווה ולא עוד מסעדה שיש שם מנות רגילות ופשטות שמכינים בבית